Lente

Hoe komt het toch, vraagt hij zich af, dat  er in dit klotenland plots zoveel vrouwen buitenkomen die op Els Dottermans gelijken zodra de eerste lentezon door het grijze wolkendek prikt? Want zo is het: aan de zijde van allerhande mannen – mannen die overigens wel van elke soort en kleur zijn – fietsen ze opeens door het landschap. Daarbij kijken ze licht stuurs vanachter hun subtiel oversized zonnebril. Ze draaien hun gezichten naar de eerste zon om optimaal te bruinen en gooien daarbij hun hoofden in hun nek alsof de wereld van hen is. Allemaal zien ze er hetzelfde uit: ze dragen van die hippe basketschoenen zonder sokken en een blauwe of zwarte jeans met daarop een donker t-shirt en een ‘cardigan’, want het is toch nog niet echt zomer. Zo zijn de Els Dottermansen namelijk.
Vreemd dat ze zo plots weer uit de kast gekomen zijn. Hij vraagt zich af waar ze zich in de winter verschuilen, want dan zie je ze nooit. Blijven ze collectief in hun wollige bedden liggen met de gordijnen dicht en een lapje voor hun ogen, tegen de migraine? Of kleden ze zich met verschillende lagen wollen truien en broeken over elkaar voor ze zich buiten wagen, opdat ze op dikke, gezellige dames zouden lijken?
Ach, waar zit ik nu in godsnaam toch weer over te peinzen, peinst hij, en dat op de eerste lentedag.  Dat die Els Dottermansen toch lekker doen wat ze willen, wat boeit mij het? Ik val niet eens op dat type.  En met die gedachte posteert hij zich op het dichtstbijzijnde terras en zet het op een zuipen.

Dit bericht werd geplaatst in eng, niet erg lief. Bookmark de permalink .

Een reactie op Lente

  1. vva zegt:

    Brusselmans kan trots op je zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s